Saturday, September 26, 2020

Kërcënimi i luftës në shkallë të plotë ekziston, thotë DG ISPR

 Kërcënimi i luftës në shkallë të plotë ekziston, thotë DG ISPR


ISLAMABAD: Kërcënimi i një lufte në shkallë të plotë midis Indisë dhe Pakistanit ekziston për shkak të "luftës dhe përgatitjeve" të ish-it, tha Drejtori i Përgjithshëm i Marrëdhënieve Publike Ndër-Shërbimesh (ISPR), Gjeneral Major Babar Iftikhar të Shtunën.


"Kërcënimi i një lufte në shkallë të plotë midis Indisë dhe Pakistanit ekziston pasi raste të tilla janë parë gjatë së kaluarës dhe arsyeja kryesore e tij është lufta dhe përgatitjet e Indisë," i tha ai një kanali privat.


DG ISPR po fliste gjatë një vizite të një delegacioni të huaj në Linjën e Kontrollit (LoC) të rregulluar nga ISPR ditën tjetër, duke shtuar se ishte e rëndësishme që bashkësia ndërkombëtare të ndërhynte për të marrë parasysh shkeljet në rritje të armëve të Indisë.


Ai tha se frekuenca e shkeljeve të armëpushimit përgjatë LOC ishin të ndryshme nga 2014 pasi një përshkallëzim masiv ishte parë në mjedisin ekzistues për shkak të përdorimit të armëve të kalibrit të lartë nga India.


India ka përdorur çdo lloj sistemi të kalibrit dhe armatimit përgjatë LoC duke filluar nga snajperë në municione artilerie normale deri në municione të shpërthimit të ajrit dhe të zgjuar.


Gjeneral Majori Babar Iftikhar hodhi poshtë akuzat për infiltrim në LoC, duke shtuar se një rrjet anti-infiltrimi i pagabueshëm ishte instaluar përgjatë LoC i cili kishte tre nivele.


Filloi me fushat e minuara dhe bunkerët, të shtuara me gardhe, pajisje elektronike, sensorë dhe postime vëzhgimesh.


Ai tha se India kishte propaganduar që 200 persona ishin ulur në një pikë kërcimi për të infiltruar në territorin e saj që ishte thjesht propagandë pasi New Delhi tashmë kishte marrë të gjitha llojet e masave për të parandaluar infiltrimin në zonën e saj.


Nuk ishte njerëzisht e mundur të infiltrohej nga një sistem rrjeti kundër-infiltrimi i instaluar përgjatë LoC, tha ai.


Zëdhënësi tha se bota tashmë e dinte për situatën tokësore përgjatë LOC pasi vizitat e delegatëve të huaj përfshirë ambasadorët dhe gazetarët po rregulloheshin shpesh.


India përdori për të rritur shkeljet e armëpushimit në një përpjekje për të filluar një operacion të rremë të flamurit siç bëri në të kaluarën, tha ai, duke përmendur shembullin e goditjeve të rreme kirurgjikale në 2016 dhe incidentin Pulwama në 2019.


India nuk mund të guxonte të sulmonte Pakistanin për shkak të përgatitjeve dhe pranisë sonë përgjatë LoC, tha ai, duke shtuar se Ushtria Pakistaneze është "absolutisht e përgatitur" për t'iu përgjigjur çdo fatkeqësie indiane.


No comments:

Post a Comment