Saturday, September 26, 2020

Govt për të marrë vendimin përfundimtar në lidhje me rinisjen e klasave fillore në 29 Shtator: Shafqat Mahmood

 Govt për të marrë vendimin përfundimtar në lidhje me rinisjen e klasave fillore në 29 Shtator: Shafqat Mahmood


LAHORE: Qeveria federale do të marrë një vendim përfundimtar në 29 Shtator nëse klasat fillore duhet të rinisin apo jo, tha të Shtunën Ministri Federal i Arsimit Shafqat Mahmood.


Duke folur në Kolegjin Kombëtar të Arteve (NCA), ministri tha se një vendim përfundimtar në lidhje me rinisjen e klasave për klasat 1-5 do të merret nga Komanda Kombëtare dhe Qendra e Operacionit (NCOC) të Martën.


Qeveria kishte njoftuar më herët se klasat fillore do të rinisin në shkolla nga 30 shtator në pritje të një vendimi përfundimtar nga NCOC. Duke folur për pandeminë, Mahmood tha se qeveria po kryente çdo ditë 30,000 teste COVID-19 në të gjithë vendin, shumica e të cilave po ndodhnin në shkolla.


Ministri theksoi humbjen akademike të shkaktuar fëmijëve si rezultat i mbylljes gjashtë-mujore për shkak të pandemisë COVID-19, duke shtuar se ishte e nevojshme të vazhdohej viti akademik.


'Opozita nuk gëzon mbështetjen e publikut'

Ministri, duke iu përgjigjur një pyetje, tha se opozita nuk gëzon mbështetjen e publikut, duke shtuar se PML-N dhe PPP janë ekspozuar gjatë dy viteve të fundit.


Duke e cilësuar hipokrizinë e deklaratave të fundit të shefit të PML-N, Nawaz Sharif, ai tha se nga njëra anë, ai ndërsa ishte ulur në Londër po kritikon institucionet shtetërore ndërsa nga ana tjetër njerëzit e tij, me kërkesën e tyre, po takojnë udhëheqjen ushtarake.


Duke folur në lidhje me rritjen e çmimeve të ushqimit dhe artikujve të tjerë, Mahmood tha se qeveria po përpiqej të ulte inflacionin, duke deklaruar se treguesit ekonomikë të vendit po dukeshin pozitivë.


Më herët, Shafqat kryesoi takimin e Bordit të Guvernatorëve (BG) të NCA në të cilën Profesori i NCA Prof Dr Murtaza Jafri e informoi atë në lidhje me çështjet akademike dhe administrative të kolegjit.


Ai tha se NCA së shpejti do të fitojë statusin e një universiteti pasi puna për legjislacionin e kërkuar për ta bërë këtë ishte në proces.


No comments:

Post a Comment