Saturday, September 26, 2020

15 të vrarë ndërsa përmbyset furgoni, merr flakë në Super Highway afër Karaçi

 15 të vrarë ndërsa përmbyset furgoni, merr flakë në Super Highway afër Karaçi


Të paktën 15 njerëz u vranë dhe pesë të tjerë u plagosën në një aksident me furgon pasagjerësh pranë Autostradës Super në periferi të Karaçi.


Furgoni me shpejtësi po vinte nga Hyderabad në Karaçi kur shufra e tij u thye si rezultat i së cilës furgoni u përmbys dhe më pas mori flakë.


Sipas Policisë së Autostradave, aksidenti ndodhi afër Nooriabad. Në bord ishin rreth 25 persona, nga të cilët 15 u raportuan të vdekur.


Policia e Autostradës tha se një vajzë një vjeçare i mbijetoi për mrekulli përplasjes, dhe shoferi i furgonit është gjithashtu i sigurt.


Sipas Saad Edhi të Fondacionit Edhi, përpjekjet e shpëtimit kanë përfunduar. Trembëdhjetë trupa janë gjetur dhe pesë njerëz janë shpëtuar të cilët janë në një gjendje kritike.


Drejtuesi i furgonit, në një deklaratë për Policinë e Autostradës, tha se kapaku i një automjeti që po dilte doli dhe goditi xhamin e përparmë të furgonit. "Pasi kapaku goditi xhamin e përparmë, unë nuk mund ta kontrolloja makinën," tha ai.


Sidoqoftë, drejtuesi i automjetit tjetër arriti të shpëtonte, shtoi policia.


Pesë nga një familje e vrarë

Policia konfirmoi se pesë anëtarë të një familje nga Liaquatabad u vranë në aksidentin tragjik, me të afërmit që thanë se tre gra dhe një fëmijë ishin midis viktimave.


Nga ana tjetër, Rashid Khan, vëllai i njërit prej të ndjerëve, u ankua se pavarësisht procesit të identifikimit, policia nuk po i dorëzonte trupat familjes së pikëlluar. "Ka shumë vështirësi në marrjen e trupave [nga policia]," tha ai, duke shtuar se autoritetet kishin refuzuar të dorëzonin trupat pa një raport të ADN-së.


No comments:

Post a Comment