Wednesday, December 18, 2019

Rasti i tradhtisë së Musharrafit: Gjykata Speciale do të nxjerrë aktgjykimin e detajuar sot

Rasti i tradhtisë së Musharrafit: Gjykata Speciale do të nxjerrë aktgjykimin e detajuar sot

ISLAMABAD: Një verdikt i hollësishëm i çështjes së tradhtisë së lartë kundër ish-presidentit Pervez Musharraf është caktuar të lëshohet sot në ora 12:00, tha regjistruesi i një gjykate speciale të formuar për të dëgjuar çështjen tha të mërkurën.

Të mërkurën, gjykata speciale e kishte dënuar me vdekje Musharraf për vendosjen e një gjendje të jashtëzakonshme në 3 nëntor 2007, duke shtuar se e kishte gjetur atë fajtor për tradhti të lartë, sipas nenit 6 të Kushtetutës së Pakistanit.

Ishte një vendim i shumicës, me dy nga tre gjyqtarët që morën vendimin kundër Musharraf. Drejtësia e SHC Akbar kishte kundërshtuar nga aktgjykimi.Aktgjykimi u mor me "shumë dhimbje dhe ankth" nga Ushtria e Pakistanit, sipas drejtorit të përgjithshëm të Marrëdhënieve Publike Ndër-Shërbimesh (ISPR), Gjeneral Major Asif Ghafoor, dhe qeveria në detyrë, gjithashtu, kishte shprehur rezervat e saj, duke thënë se kërkesat për një gjykim të drejtë sipas nenit 10-A nuk u plotësuan në këtë rast.

Prokurori i Përgjithshëm Anwar Mansoor Khan e kishte sqaruar tashmë që qeveria nuk do të kundërshtojë një apel kundër aktgjykimit të gjykatës speciale.

No comments:

Post a Comment