Wednesday, December 18, 2019

Bilawal merr një gërmim te kryeministri Imran duke pyetur 'Kush po zhvillon fushatën e Abu Bachao'

Bilawal merr një gërmim te kryeministri Imran duke pyetur 'Kush po zhvillon fushatën e Abu Bachao'

KARACHI: Kryetari i Partisë Popullore të Pakistanit (PPP) Bilawal Bhutto Zardari të Mërkurën mori një gërmim në Kryeministrin Imran duke e etiketuar atë dhe duke e pyetur atë se kush ishte duke drejtuar 'Abu Bachao Muhim' (Save lëvizjen e babait).

Duke etiketuar kryeministrin Imran Khan, Bilawal shkroi: "Kush po zhvillon fushatën" Abu Bachao "?"

Të martën, një gjykatë speciale e formuar për të dëgjuar një çështje të tradhëtisë kundër ish-presidentit Pervez Musharraf kishte dënuar me vdekje ish diktatorin për vendosjen e një gjendje të jashtëzakonshme në 3 nëntor 2007. Ajo kishte shtuar se e gjeti Musharraf fajtor për tradhti të lartë sipas Neni 6 i Kushtetutës së Pakistanit.

Ishte një vendim i shumicës, me dy nga tre gjyqtarët që morën vendimin kundër Musharraf. Drejtësia e SHC Akbar kishte kundërshtuar nga aktgjykimi.

Aktgjykimi u mor me "shumë dhimbje dhe ankth" nga Ushtria e Pakistanit, ndërsa qeveria gjithashtu kishte shprehur rezervat e saj, duke thënë se kërkesat për një gjykim të drejtë sipas nenit 10-A nuk ishin përmbushur në këtë rast.

Prokurori i Përgjithshëm Anwar Mansoor Khan e kishte sqaruar tashmë që qeveria nuk do të kundërshtojë një apel kundër aktgjykimit të gjykatës speciale.

Musharraf, 76 vjeç, aktualisht është në Dubai, ku po kërkon trajtimin e sëmundjeve të shumta.

No comments:

Post a Comment