Wednesday, December 18, 2019

Biblioteka e kontejnerëve detarë shfaqet në Gwadar Beach

Biblioteka e kontejnerëve detarë shfaqet në Gwadar Beach

GWADAR: Vendosur në Gwadar Beach, me tingujt e ujit aty pranë, ndërsa valët takojnë bregun, një bibliotekë e re është ngritur brenda një enë, duke siguruar dashamirët e librave ambientin e përsosur për disa lexime të mira, të modës së vjetër.

Një iniciativë e një grupi vullnetarësh të OJQ-ve, biblioteka e kontejnerëve bregdetarë - 40 metra e gjatë dhe 10 metra e gjerë - ndodhet në bregdetin perëndimor të qytetit. Ai mund të strehojë të paktën 10 njerëz në të njëjtën kohë dhe lexuesit e etur mund të shijojnë 5,000 libra në shkencë dhe teknologji, ligj dhe letërsi. Librat janë në dispozicion në gjuhët Balochi, Urdu dhe Anglisht.

Biblioteka e kontejnerëve bregdetar është e mobiluar me rafte librash, rafte dhe karrige, duke ofruar një pamje të bukur të oqeanit dhe qiellit përmes dritareve të tij.

Presidenti i OJQ-së i tha Geo News se kontejneri i mbushur me libra u dhurua nga Rotary International në Shtetet e Bashkuara. Dy OJQ - Klasa Rotaract dhe Baamsar - i dhanë kontejnerit pamjen e një biblioteke.

Pjesa e tokës në të cilën ndodhet biblioteka e kontejnerëve bregdetarë është dhuruar nga administrata e rrethit.

No comments:

Post a Comment